Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@13:05:05 GMT

علت نامگذاری هفته تربیت اسلامی چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۸۰۵۸

نهاد مقدس امور تربیتی در تاریخ ۸ اسفند سال ۵۹ توسط دو شهید عزیز، شهیدان رجایی و باهنر با شعار، مربیان امورتربیتی، سربازان انقلاب هستند، شکل گرفت و هدف این نهاد، انتقال ارزش‌های دینی و فرهنگ انقلاب اسلامی به مدارس و از مدارس به نسل آینده بود. خبرگزاری میزان- هشتم اسفند هفته تربیت اسلامی آغاز می‌شود و به سنت هر سال مسئولان آموزش و پرورش از برنامه‌های متنوع برای اجرا در مدارس خبر می‌دهند، که امسال نسبت به سال‌های قبل با تفاوتی آشکار برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهاد مقدس امور تربیتی در تاریخ ۸ اسفند سال ۵۹ توسط دو شهید عزیز، شهیدان رجایی و باهنر با شعار، مربیان امورتربیتی، سربازان انقلاب هستند، شکل گرفت و هدف این نهاد، انتقال ارزش‌های دینی و فرهنگ انقلاب اسلامی به مدارس و از مدارس به نسل آینده بود. تربیت و بازسازی دانش آموزان در فضای انقلابی و اسلامی، زمینه سازی برای ورود نگرش‌های دینی و ارزش‌های دینی و اسلامی به آموزش وپرورش با رویکرد انقلابی بود که بعد از شکل گیری نهاد امور تربیتی بحث تربیت بسیار مهم جلوه نمود بطوریکه آموزش و پرورش قابل تفکیک نبودند.

اسفندماه هر سال هفته امور تربیتی در مدارس برگزار می‌شود، اما در تمام این سال‌ها امور تربیتی هیچگاه به جایگاه واقعی خود نرسید. جای‌خالی برنامه‌هایی با نتایج تربیتی موثر در میان فعالیت‌های پرورشی مشهود است. امسال هم با وجود شیوع بیماری کرونا برگزاری هفته تربیت و تربیت اسلامی در مدارس با تغییراتی برگزار خواهد شد. رفتن به منزل خانواده‌های شهدا و دیدار از خانواده‌های شهدای تربیتی که سالانه از طرف مسئولین آموزش و پرورش به دیدار آن‌ها می‌رفتند.

کیفیت فعالیت‌های پرورشی مدارس سال‌هاست که مورد اعتراض است و صاحبنظران این حوزه از نبود برنامه‌های پرورشی هدفمند برای اجرا در مدارس خبر می‌دهند. اگر چه با تدوین سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، تصمیم برآن شد تا یکه‌تازی علم در مدارس حذف شود و در کنار انتقال دانش به مسائل پرورشی و تربیت اسلامی دانش‌آموزان نیز توجه شود و اصطلاح حیات طیبه در بند‌های مختلف این سند به چشم می‌خورد، اما با این وجود هنوز تغییری در وضعیت مسائل تربیتی مدارس حاصل نشده است.

بخشی از راهکار‌های سند تحول بنیادین برای عمق بخشیدن به فعالیت‌های تربیتی مدارس بدین شرح است: تدوین برنامه‌های عملیاتی لازم در راستای ترویج، تقویت مستمر و تحکیم فضایل اخلاقی در محیط‌های تربیتی با استفاده از تمام ظرفیت‌های آموزشی و تربیتی با تأکید بر اولویت کرامت و عزت نفس و شجاعت، حیا و عفت، صداقت. تعمیق تربیت و آداب اسلامی، تقویت اعتقاد و التزام به ارزش‌های انقلاب اسلامی. ترویج و تعمیق فرهنگ حیا، عفاف و حجاب متناسب با قابلیت‌ها و ظرفیت‌های نظام تعلیم و تربیت رسمی، تقویت بنیان خانواده و کمک به افزایش سطح توانایی‌ها و مهارت‌های خانواده در ایفای نقش تربیتی متناسب با اقتضائات جامعه اسلامی.

ناچیز بودن دستاورد‌های تربیتی در مدارس، نقدی است که به فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی فعلی وارد است. طی سالیان اخیر برنامه‌های تاثیر‌گذاری در این حوزه طراحی نشده و امور تربیتی به جایگاه واقعی خود در مدارس نرسیده است. روند رو به رشد آسیب‌های اجتماعی در مدارس یکی از دلنگرانی‌های جدی خانواده‌هاست، اما نقش معاونت پرورشی و فرهنگی برای حفاظت دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی چیست؟ آیا صرفاً دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در این زمینه مسئول است؟

اگرچه برگزاری اردو و مسابقات فرهنگی و هنری جزیی از برنامه‌های معاونت پرورشی و فرهنگی است، اما برای تربیت دانش‌آموزان و دستیابی به اهداف سند تحول باید طرح‌های کارآمدتری را در مدارس اجرا کرد. معاونت پرورشی و فرهنگی می‌تواند در بحث رصد آسیب‌های اجتماعی و مشکلاتی که دانش آموزان را تهدید می‌کند، نقشی فعال ایفا کند و با طراحی برنامه‌های تربیتی و پرورشی اثرگذار از آسیب‌های اجتماعی پیشگیری کند. کاستن از برنامه‌های سطحی و کم‌تاثیر، کمرنگ‌کردن تمرکز بر فعالیت‌های سیاسی و پرداختن به برنامه‌هایی که نتایج تربیتی موثر دارد باید مدنظر قرار بگیرد. قرار گرفتن امور تربیتی در جایگاه واقعی خود نیازمند این باور است که تربیت اخلاقی و اعتقادی دانش آموزان بسیار مهمتر از تربیت سیاسی آنهاست.

اهتمام به تربیت نیز، در کنار توجه به تعلیم بسیار ضروری است. تربیت و پرورش صحیح قوای جسمی و روحی، عامل شکوفایی استعداد‌های ذاتی بشر برای رسیدن به رشد و کمال حقیقی است. رهبر انقلاب در این مورد فرمودند: هیچ آباد کردنی به قدر آباد کردن روان انسان و فکر انسان که در حقیقت راه آینده‌ی او را ترسیم می‌کند نمی‌رسد.

مجتبی ولیپوری، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در گفتگو با میزان گفت: هفته تربیت اسلامی و روز امور تربیتی فرصتی است برای تقدیر از همه فعالان عرصه تربیت در آموزش و پرورش که خالصا و مخلصا و به صورت گمنام در این عرصه تلاش می‌کنند و به دنبال این هستیم که توجه همه حوزه‌های تصمیم گیر را به این امر معطوف کنیم. زمینه‌های لازم برای ترسیم، ترمیم و ضرورت جایگاه تربیت اسلامی و امور تربیتی را فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید:
آموزش و پرورش: وزن دانش آموزان را در شاد، کنترل می‌کنیم
انتهای پیام/ برچسب ها: آموزش و پرورش هفته تربیت اسلامی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آموزش و پرورش هفته تربیت اسلامی هفته تربیت اسلامی آسیب های اجتماعی پرورشی و فرهنگی امور تربیتی آموزش و پرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۸۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش

طی حکمی از سوی  وزیر آموزش و پرورش، محمد خانی به عنوان مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی منصوب شد که در متن این حکم وی آمده است: «نظر به تعهد، تجارب و شایستگی جناب‌عالی نسبت به سطوح مختلف ماموریت‌ها و رسالت‌های تربیتی وزارت آموزش و پرورش به عنوان مدیر کل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی منصوب می‌شوید.

انتظار می‌رود ضمن در نظر داشتن منویات رهبر معظم انقلاب، مفاد بیانیه گام دوم، شرح وظایف اداره کل و اسناد تحولی آموزش و پرورش در پیگیری مواد ذیل با رویکرد تحولی اهتمام و جدیت ویژه داشته باشید:

ـ بسیج خیل عظیم جوان و نوجوان فعال در قالب گروه‌ها و تشکل‌های جهادی و انقلابی به منظور جلوگیری از ایجاد، رواج و شیوع آسیبهای اخلاقی و اجتماعی در میان آنها

ـ برنامه‌ریزی و تلاش موثر فرهنگی و تربیتی در راستای شناسایی و زدودن عوامل مظاهر و ظواهر آسیب‌های اجتماعی داخل مدارس

ـ برنامه ریزی و تلاش موثر فرهنگی و تربیتی در راستای تبیین مصالح بنیادین کشور و نظام جمهوری اسلامی و ابعاد و شاخص‌های آن در مقایسه با نظام سلطه و جبهه دوست و دشمن برای دانش آموزان به منظور ایجاد مصونیت فکری در آنها و خنثی نمودن تبلیغات دروغین و گمراه کننده دشمنان

ـ تدوین برنامه‌های سالانه مبتنی بر عملکرد نظارت و ارزیابی جامع و سیستمی بر برنامه‌ها با رویکرد تضمین کیفیت در جهت تحقق برنامه‌های توسعه و اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

ـ برنامه‌ریزی برای بهسازی و بهره برداری حداکثری از فضاهای پرورشی اردوگاه‌ها و کانون‌های فرهنگی و تربیتی بر اساس اهداف تربیتی سند تحول بنیادین

ـ برنامه‌ریزی به منظور ایجاد سکوهای شناسایی، رشد و شکوفایی استعدادهای دانش آموزان از طریق فراگیری فعالیت‌های پویا و با نشاط تربیتی، فرهنگی و هنری با رویکرد دینی و انقلابی با حضور کلیه ارکان تربیتی و بهره گیری از ظرفیت‌های موجود در برنامه درسی و استفاده از ظرفیت مراکز رشد و فناوریهای نوین در طراحی برنامه‌های فرهنگی، هنری، اردویی به منظور پوشش حداکثری دانش آموزان

ـ تدوین شاخص‌های ارزیابی کیفی و اجرای طرح سنجش اثر بخشی فعالیت‌ها و برنامه‌ها و ارزیابی کیفی آن‌ها

ـ شناسایی و برقراری ارتباط مستمر و موثر با واحدهای متناظر استانی و نهادهای فرهنگی دولتی و بخش خصوصی در طراحی، تدوین و اجرای برنامه‌های مشترک استانی، منطقه‌ای و متمرکز و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود

ـ شناسایی و به کارگیری نیروهای کیفی و مناسب برای فضاهای پرورشی در سراسر کشور و ارتقا و اعتلای مستمر منابع و تجهیزات این فضاها متناسب با ماموریت‌ها و وظایف

امید است با توکل و استعانت از پیشگاه خداوند متعال، پیروی از منویات و مطالبات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و پیگیری سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی اینجانب با رعایت اصول «عدالت محوری»، «انقلابی گری»، «مردم داری»، «پاک دستی»، «فساد ستیزی» و قانون مداری دولت مردمی موفق و موید باشید توفیق روز افزون جناب عالی را در انجام وظایف محول از خداوند متعال مسئلت دارم».

گفتنی است حجت الاسلام خانی متولد سال ۱۳۶۳ و علاوه بر تحصیلات حوزوی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد کلام از دانشگاه تهران و دانشجوی دکتری حکمت هنر است.

در سوابق اجرایی و علمی وی می‌توان به معاونت اداره کل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش، مدیریت هنرستان صدا و سیما،‌ همکاری با اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان، معاونت پرورشی مدارس مختلف تهران، تدریس در دانشگاه و در مجموع ۱۴ سال کار آموزشی و تربیتی اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انتصاب مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش
  • توجه به تربیت رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • توجه به امر تربیت در کنار آموزش، رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی